STORE_TELEPHONE_CUSTSERVICE
Количката Ви е празна.
КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ

КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ

SHOP_NOW
КУХНЕНСКИ СЪДОВЕ

КУХНЕНСКИ СЪДОВЕ

SHOP_NOW
КОЗМЕТИЧНИ ИНСТРУМЕНТИ

КОЗМЕТИЧНИ ИНСТРУМЕНТИ

SHOP_NOW

FISKARS Finland HANDY 500 W.CLOTH SHEATH, Туристическа и къмпинг брадва, ФИСКАРС Финландия

62.50лв.



 Продадено 
  • Модел: F-121121
  • Произведено от: FISKARS ® - Finland


Туристическа и къмпинг брадва, произведена от Финландската фирма FISKARS / Фискарс.

Брадвата е изключително здрава и същевременно олекотена, дръжката е изработена от стъклопласт с доживотна гаранция от производителя.

Технически данни:

Дължина на острието - 7.0 см

Дължина на дръжката - 19.0 см

Обща дължина - 26.0 см

Тегло - 500 гр.

Производител: Фискарс - Финландия (FISKARS ® - Finland)

Информация за доставка:

При покупка на продукти на обща стойност над 85.00 лева - доставката за територията на цялата страна е безплатна!

FISKARS - История и факти

През седемнадесети век във Финландия са отворени голям брой ковачници, големите горски площи в регион Pohja, задно с необузданата водна мощ и подходящите водни маршрути, го превръщат в идеален център за финландската желязна индустрия. Ковачниците в Antskog са открити около 1630 година, последвани през 1641 година в Billnäs. Fiskars започва работа през 1649 година и днес е една от най-старите индустриални предприятия в западния свят.

Основането на ковачницата Fiskars е през 1649 г., и когато тя е открита ковачницата във Fiskars, Финландия е под шведско управление, а Швеция е един от най-големите производители на желязо в Европа през седемнадесети век. През 1649 година Peter Thorwöste получава правото да открие леярска пещ и ковачница във Fiskars за производството на ковано желязо и продукти на ковашкия занаят. Желязната руда, използвана във Fiskars се е превозвала основно от мината Utö в най-отдалечения архипелаг на Стокхолм и повечето от желязото, произведено в ковачницата, се е доставяло в Швеция, за да се продава на Пазара на желязо в Стария град на Стокхолм. Във Fiskars желязото се използвало още за производство на пирони, винтове, ножове, мотики, железни колела и други земеделски сечива.

През 1783 година ковачницата е поета от семейство Björkman и производството се насочва към обработка на медна руда от медната руда край Orijärvi. До деветнадесети век остава съвсем малко мед, която да бъде добита от мината Orijärvi, поради което леярската пещ е затворена през 1802г. От тогава в селото Fiskars няма производство на базови заготовки от черни и цветни метали.

През 1822 г. аптекарят Johan Jacob Julin (по-късно – von Julin) от Turku купува ковачницата и село Fiskars. По негово време, предприятието се развива активно и производството е пренасочено главно към обработка на желязо. С основаването във Fiskars на първата фабрика за прибори за хранене във Финландия през 1832г., производственият асортимент се разширява като освен ножове включва вилици и ножици. През 1837 г. Fiskars за пореден път става първенец във Финландия, когато в селото е открита за пръв път работилница за машинна обработка на метални изделия. През 1830г. в работилницата е произведена първата парна машина във Финландия. Традицията на Fiskars да прави реформи и въвежда иновации започва именно през този период. По време на ръководството на Julin се случват и много социални реформи, когато селото и предприятието се сдобиват със собствено училище и болница. Селското стопанство в селото съществено се подобрява. Fiskars оказва съществено значение върху развитието на селското стопанство във Финландия и през този период работилницата за земеделски сечива на Fiskars произвежда повече от един милион рала. Под ръководството на Julin Fiskars става известно със своите земеделски сечива и домакински потреби, като името Fiskars се превръща в синоним за високо качество.

Производителността на предприятието се увеличава чрез внедряване на по-съвършени методи за обработка на стомана и чрез обновяване на валцовата мелница в Åminnefors. Продуктовата гама се разширява и Fiskars основава първата фабрика за метални пружини във Финландия. Дружеството купува и фабриката Inha в Ähtäri, както и дружествата Billnäs Bruks Ab и Oy Ferraria Ab.

1929 – големия срив на фондовия пазар и рецесията
Финландската икономика страда от големия срив на фондовия пазар през 1929г. и това забавя разрастването на Fiskars. Във Финландия ефектът от сривът се усеща до средата на 30-те години на миналия век. Едва след края на Втората световна война ръководството на Fiskars успява да реализира своите планове за преструктурирането на дружеството, за да постигне масово производство.

През 1967 г. FISKARS произвежда първите ножици с пластмасова дръжка в света, Ножиците с оранжева дръжка са един от най-известния продукт на Fiskars. Но как е взето решението дръжките на ножиците да са оранжеви?
През 1967, когато е трябвало да бъдат произведени първите базови модели, дизайнерите искали ножиците да бъдат черни, червени или зелени. Когато прототипът преминава към производство, операторът на машината решава да довърши оранжевия цвят, с който била заредена машината му. Това означава, че прототипите са били направени с четири различни цвята, между които оранжевият и черният се оказали най-популярни. Трябвало да се направи избор. Във Fiskars се провело вътрешно гласуване, а резултатите довели до раждането на ножиците с оранжеви дръжки Fiskars.

Цветът Fiskars Orange® беше официално регистриран като търговска марка във Финландия през 2003г. и в САЩ – през 2007г.

Разширяването на Fiskars започва с основаването на фабрика за ножици в Съединените щати. Разполагането в най-силната икономика в света – САЩ, се оказва успешен избор. Това служи като основа за международна търговия, разрастващ се пазар и ценен търговски и професионален опит.

През двадесет и първи век Fiskars набляга на потребителските стоки и се разраства чрез придобивания. Фирмата за стоки за свободното време Gerber Legendary Blades, придобита през 1987г. беше подкрепена чрез придобиването на Silva през 2006г. Придобиването на Iittala през 2007 укрепва позицията на Fiskars в производството на кухненски прибори, докато Leborgne укрепва дейността на Корпорацията в областта на градинските инструменти.

До 2009 година са изминали 360 години от основаването на Fiskars. Днес Fiskars Corporation е международна компания, чиято дейност е концентрирана върху потребителите и се разраства чрез силно специализирани марки. Потребителските стоки Fiskars за дома, градината и стоки за свободното време са широко известни заради своята функционалност и изключителен дизайн. Основните марки на Групата са Fiskars, Iittala, Gerber и Buster. Асоциираното дружество Wärtsilä Corporation също е важна част от Корпорацията.

Fiskars е водещ глобален доставчик на потребителски стоки за дома, градината и свободното време. Нашата корпорация е собственик на сериозно портфолио от уважавани световни марки включващи Fiskars, Iittala, Gerber, и Buster. Свързаната с нас корпорация Wärtsilä е също важна част от нашите активи, и формира един от оперативните сегменти на Fiskars, заедно с Северна и Южна Америка, EMEA, и др. Fiskars постигна нетни продажби от 715,9 милиона € през 2010, и в нея работят 3,600 човека.